16.07.00
Bilde: SIL gutta slapper av i visshet om at de har gjennomført en veldig bra vårsesong (7 seire, 1 uavgjort og 1 tap).
22.07.00

Skotterud - Eidskog 1 - 0

Skotterud vant sesongens viktigste kamp 1 - 0 etter en scoring av Robert Ljøner 20 minutter ut i andre omgang.

Kampen var jevnspillt og begge lag produserte mange gode sjanser, men godt forsvarsspill av hjemmelaget avgjorde kampen.

Banens beste: Kjell Eirik Slaastad og Jan Billa

Neste kamp er allerede førstkommende lørdag, mot Brane på stadion kl. 13:00.

Skotterud - Brane 2 - 2

Skotterud hadde spillet, og skapte mange gode sjanser i tropevarmen på stadion i dag, men det var Brane som tok ledelsen på et billig straffespark midt i første omgang. Thomas Stangnes rundet keeper og gjorde 1 - 1 målet etter fint spill av Skotteud ca. 10 minutter før pause.

Brane gikk igjen opp i ledelsen ca. 15 minutter ut i andre omgang. Mot slutten av kampen hadde Skotterud flere sjanser; Peter Bekkengen traff tverrliggeren fra hjørnet av sekstenmetern og Jan Olav Kristiansen fyrte av en kanon fra 25 meter som passerte mål noen få centimeter utenfor høyre kryss.

André Wrangell ordnet utligningen etter at han kom alene med Branes keeper 10 minutter før dommeren blåste av kampen.

24.07.00

Skotterud - Arvika 4 - 2

Skotterud vant 4 - 2 over Arvikas juniorlag i kveld. Hjemmelagets første mål ble scoret av Peter Bekkengen, Espen Thorstensen puttet de tre siste.

Banens beste: Espen Thorstensen

Bilde: Kenneth Repshus tilbake der han hører hjemme.
Bilde: Robert Ljøners frispark går rett i mål fra 20 meter, utagbart for Vingers keeper.

Vinger åpnet best i toppkampen på Gjemselund, og Trond Sundby lagde 1 - 0 etter bare 6 minutter. Etter at Vinger gikk opp i ledelsen skapte begge lag fler gode sjanser og ti minutter etter den første scoringen utlignet Espen Thorstensen med et skudd i det lengste hjørnet.

Vinger FK - Skotterud 3 - 3

Vinger og Skotterud spillte uavgjort i sesongens beste kamp så langt på Gjemselund.

Før kampstart avduket Skotterud sine to nye spillere, Vegard Dalbakk som kom fra erkerival Eidskog og Kenneth Repshus som har gjort comeback etter noen måneders avbrekk.

04.08.00
Bilde: Tommy Persson og resten av Skotteruds forsvar ser ballen gå i mål.
Skotteruds lag: Kenneth Repshus, Robert Ljøner (BB), Jan Billa, Svein Erik Brenna, Thomas Stangnes, Per Gunnar Haugen, Mustapha Imzouagh, Trond Rudberg, Tommy Persson, Peter Bekkengen, Espen Thorstensen. (Ronny Bolneset for Jan Billa i det 55 min.), (Espen Melby for Peter Bekkengen i det 57 min).
11.08.00

Skotterud - Nordbygda 4 - 3

Skotterud var heldige og vant 4 - 3 på en veldig dårlig dag. Hjemmelaget hadde spillet og skapte flere sjanser i begynnelsen av kampen men var for slurvete i avsluttnings- fasen, det motsatte av gjestene som bare trengte to sjanser for å gå opp i ledelsen.

Skotteruds lag: Kjell Erik Slåstad, Robert Ljøner, Jan Billa, Svein Erik Brenna, Thomas Stangnes, Mustapha Imzouagh, Tommy Persson, Ronny Bolneset, Espen Thorstensen, Espen Melby, Leif Harald Lindkjølen. (Ole Repshus for Ronny Bolneset i det 45. min.), (Peter Bekkengen for Espen Thorstensen i det 65. min), (André Wrangell for Thomas Stangnes i det 85. min.).
19.08.00
Bilde: Ole Spangen er glad for å være tilbake på SIL treninga.
22.08.00
Skotteruds lag: Kjell Erik Slåstad, Robert Ljøner, Vegard Dalbakk, Svein Erik Brenna, Thomas Stangnes, Ole Repshus, Tommy Persson, Per Gunnar Haugen, Trond Rudberg, Espen Melby, Leif Harald Lindkjølen. (André Wrangell for Per Gunnar Haugen i det 35. min.).
26.08.00
Bilde: Banens beste spiller L.H. Lindkjølen
Bilde: Skotteruds mest anvendelige spiller Mustapha Imzouagh puttet sitt 6 mål

Skotterud - Rasta 6 - 0

Det ble målfest på Skotterud stadion i kveld da hjemmelaget rundspilte Rasta og vant hele 6 - 0. Skotterud styrte spillet fra første spark og skapte mange farlige sjanser før Leif Harald Lindkjølen lagde 1 - 0 etter ca. 40 minutter.

Etter hvilen fortsatte Skotterud presset og puttet med jevne mellomrom utover i andre omgang.

Leif Harald Lindkjølen førte Skotterud opp i

Bilde: Thomas Stangnes scoret Skotteruds første mål.

Åsa/Hof - Skotterud 4 - 2

Skotterud røyk på sitt første tap i serien siden åpningskampen mot Vinger den 5. mai da de gjestet Sundenga på Hof i dag.

Åsa / Hof sjokkåpnet og puttet tre ganger på tre sjanser i løpet av de elleve første minuttene av kampen.

Skotterud kom etterhvert mer med i kampen og Thomas Stangnes reduserte i det 31. minutt, etter en pasning fra Leif Harald Lindkjølen.

Spillemessig var ikke Skotterud dårligere enn hjemmelaget, men de hadde ikke marginene på sin side i dag.

Skotteruds andre mål ble scoret av Leif Harald Lindkjølen i det 62. minutt.
Bilde: Espen Melby fikk uttelling for god innsats i dag.
17.09.00
Skotteruds Lag: Kjell Erik Slåstad, Jan Billa, Robert Ljøner, Vegard Dalbakk, Ole Repshus, Trond Rudberg, Per Gunnar Haugen, Svein Erik Brenna, Espen Melby, Thomas Stangnes, Leif Harald Lindkjølen, (André Wrangel for Thomas Stangnes i det 45. min.), (Kristian Tyriberget for Per Gunnar Haugen i det 70. min.), (Asbjørn Verpe for Jan Billa i det 80. min.)

Disenå - Skotterud, 1 - 2

Skotterud tok et steg nærmere opprykk i dag da de slo Disenå på bortebane. Gjestene hadde spillet og de fleste mulighetene i første omgang, men Disenå var effektive og fikk mål på sin første sjanse etter rot i Skotteruds forsvar.

Mot slutten av første omgang hadde Leif Harald Lindkjølen et skudd i stanga.

Det første kvarteret av andre omgang var sjansefattig, men utover i omgangen skapte Skotterud flere gode sjanser ved bl.a. André Wrangel som kom alene med keeper uten å få uttelling.

I det 69. minutt fikk Skotterud endelig uttelling etter at Robert Ljøner headet inn en corner fra Trond Rudberg. Fem minutter senere reddet Disenå et skudd på streken og hjemmelagets keeper reddet mesterlig på et skudd fra Leif Harald Lindkjølen et par minutter etter.

De ti siste minuttene var preget av massivt Skotterud press og to minutter før full tid fastsatte Leif Harald Lindkjølen sluttresultatet til 2 - 1 med en vakker volley i krysset utagbart for keeper.

Etter kampen gratulerte speaker på Disenå stadion Skotterud med seieren og opprykk til 4. divisjon….

Skotteruds Lag: Kjell Erik Slåstad, Jan Billa, Vegard Dalbakk, Robert Ljøner, Svein Erik Brenna, Tommy Persson, Peter Bekkengen, Trond Rudberg, Espen Melby, Per Gunnar Haugen, Leif Harald Lindkjølen, (André Wrangell for Jan Billa i det 45. min.), (Asbjørn Verpe for Tommy Persson i det 60. min), (Ronny Bolneset for Per Gunnar Haugen i det 75. min.)

KOMMENTAR: Skotterud-fotballen hadde ligget i dvale noen år da man bestemte seg for å avslutte samarbeidet med Eidskog Fotballklubb. "Gult og rødt" MÅTTE på banen igjen !

Engasjerte spillere strømmet til, og selv om man i startfasen også måtte trekke veksler på "gamle SIL-stjerner", var vi igang igjen ! Mange trodde kanskje at det var bare å "spasere" seg til opprykk, men det ble ganske fort klart at slik var det absolutt ikke.

Veien "tilbake" skulle vise seg å bli lang, og på ingen måte enkel. Opprykk kommer sjelden på bestilling, noe SIL også skulle få erfare.

Laget har ettterhvert blitt en fin blanding av "unge fremadstormende" og rutinerte spillere, og etter som de sportslige prestasjonene har stabilisert seg på et stadig høyrere nivå, har det gitt resultater.

Med lørdagens seier mot Fjelltun er Skotterud igjen plassert på "fotballkartet", og er blitt et lag som konkurrentene må regne med i tiden som kommer. Vi ER tilbake på banen !

Treningskamper

Skotterud starter oppkjøringen til høstsesongen med treningskamp mot erkerival Eidskog onsdag den 19. juli klokken 19.00 på Skotterud stadion.

Tre dager senere, lørdag den 22. juli klokken 13.00, spiller Skotterud treningskamp mot Brane, også denne på hjemmebane.

BRAVAA - Skotterud 2 - 2

Skotterud så ut til å få med seg tre poeng hjem fra Våler i kveld, men pga. uflaks og litt udyktighet ble det bare et fattig poeng. Gjestene gikk opp i ledelsen etter at Thomas Stangnes skaffet Skotterud et straffespark i det 63. minutt, Robert Ljøner plasserte ballen sikkert bak Bravaa's keeper.

Kenneth Repshus gjorde comeback i mål og sto en god kamp.

Skotterud hadde også en ny spiller på prøve, Vegard Dalbakk. Vegard spilte veldig bra på høyrebacken, og vi krysser fingrene for at han blir med oss resten av sesongen.

Banens beste: Per Gunnar Haugen

02.09.00
Bilde: Tremålsscorer Espen Thorstensen
Bilde: Vegard Dalbakk viser frem sin nye uniform
Skotteruds lag: Kjell Erik Slåstad, Robert Ljøner, Jan Billa, Svein Erik Brenna, Thomas Stangnes, Mustapha Imzouagh, Trond Rudberg, Tommy Persson, Peter Bekkengen, Espen Thorstensen, Espen Melby,. (Ole Repshus for Espen Melby i det 60 min.), (André Wrangell for Thomas Stangnes i det 70 min), (Ronny Bolneset for Peter Bekkengen i det 75 min.).
Bilde: Espen Thorsensen sitter og ser på at utligningen triller inn i det lengste hjørnet.

Olav Nyseter førte igjen Vinger opp i ledelsen etter 25 minutter, før banens beste, Robert Ljøner løftet ballen vakkert over hjemmelagets mur og inn i nettet. Lagene gikk til pause ved stillingen 2 - 2.

Et kvarter ut i andre omgang så det ut som om Mustapha Imzouagh skulle bli den store helten for Skotterud da han puttet ballen bak keeper etter en passning fra Espen Melby, men gleden ble kortvarig for Arnfinn Engerbakk fastsatte sluttresultatet bare fem minutter etter at Skotterud gikk opp i ledelsen.

Etter hvilen fikk Skotterud et straffespark som Mustapha Imzouagh satte sikkert bak Nordbygdas keeper, utligningen førte til at det igjen ble litt spenning i en utrolig dårlig kamp.

Nordbygda skulle gå opp i ledelsen to ganger til før Skotterud gutta igjen utlignet ved Thomas Stangnes og Espen Thorstensen.

Det så lenge ut som om det skulle bli poengdeling på stadion, men etter at superreserven Ronny Bolneset kom på banen 15 minutter før slutt ble det fart i sakene og lynvingen brukte bare fem minutter på å avgjøre kampen til Skotteruds fordel.

Bilde: Skotteruds store helt Ronny Bolneset feirer seiersmålet.
19.07.00
Bilde: Thomas Stangnes felles innenfor sekstenmeteren
.

Syv minutter etter 1 - 0 målet stormet innbytter Ole Repshus gjennom Bravaas forsvar og fyrte av et utagbart skudd fra 20 meter.

Etter at Skotterud gikk opp i 2 - 0 trodde de fleste på Våler stadion at løpet var kjørt for Bravaa, men i løpet av kampens siste fem minutter puttet hjemmelaget to ganger og reddet et viktig poeng i kampen for å unngå nedrykk.

Spillernytt

Vi har en god og en dårlig nyhet fra spillerstallen i dag, den gode er at Ole Spangen begynte å trene igjen i går etter et langt skadeavbrekk. Forhåpentligvis er Ole kampklar om et par uker.

En ikke fullt så gledelig nyhet er at en av Skotteruds beste spillere har lagt opp. Espen Thorstensen la skoene på hylla i protest mot trener Per Ole Bakkes taktiske beslutninger.
Bilde: Espen Thorstensen vil bli dypt savnet i Skotteruds angrep.

Fart 2 - Skotterud 2 - 2

Skotterud mistet igjen to verdifulle poeng i jakten på opprykk. Gjestene ledet 2 - 0 til det var igjen åtte minutter av ordinær tid.

Leif Harald Lindkjølen og Robert Ljøner scoret for Skotterud i det 30. og det 55. minutt, 2 - 0 målet kom på straffe etter at Ole Repshus ble felt innenfor sekstenmetern.

Skotterud styrte spillet i første omgang, men Fart 2 tok over spillet etter hvilen og puttet i det 82. og 86. minutt.

Skotterud hadde flere store sjanser ink. en heading i stanga av Ole Repshus, uten å få uttelling.

Bilde: Forsvarsklippen Robert Ljøner gjorde sitt fjerde mål for sesongen.

Skotterud - Elverum 2, 3 - 1

De elleve utsendte fra Elverum kjempet tappert mot overmakten, som kun grunnet særdeles stor ineffektivitet foran mål bare ledet 1 - 0 ved pause etter en scoring av en av banens beste spillere, Per Gunnar Haugen i det 35. minutt.

Skotterud skapte veldig mange sjanser, ved bl.a. Ronny Bolneset som kom alene med keeper tre ganger uten å få uttelling. I det 67. minutt økte Espen Melby ledelsen med et vakkert mål etter å ha rundet Elverums keeper.

Elverum kom litt mer med i kampen utover i andre omgang og reduserte med et kanonskudd fra 35 meters hold, utagbart for en ellers veldig god Kjell Erik Slåstad.

Ole "Myggen" Repshus satte spikern i kista 2 minutter før full tid

Skotteruds lag: Kjell Erik Slåstad, Robert Ljøner, Vegard Dalbakk, Jan Billa, Thomas Stangnes, Mustapha Imzouagh, Tommy Persson, Peter Bekkengen, Trond Rudberg, Espen Melby, Leif Harald Lindkjølen. (Ronny Bolneset for Espen Melby i det 70. min),(André Wrangell for Thomas Stangnes i det 75. min.), (Jan Olav Kristiansen for Peter Bekkengen i det 80. min.).

4 - 0 ledelse med tre vakre mål før det hadde gått femten minutter av andre omgang.

Skotteruds femte mål satte Mustapha Imzouagh sikkert bak Rastas keeper etter ca. 66 minutter. Robert Ljøner scoret på sin fjerde straffe for sesongen etter 75 minutter og fastsatte sluttresultatet til 6 - 0.

09.09.00
Skotteruds lag: Kjell Erik Slåstad, Robert Ljøner, Vegard Dalbakk, Svein Erik Brenna, Thomas Stangnes, Ole Repshus, Tommy Persson, Trond Rudberg, Leif Harald Lindkjølen, Peter Bekkengen, Jan Billa, (André Wrangell for Thomas Stangnes i det 45. min.).
Skotteruds lag: Kjell Erik Slåstad, Vegard Dalbakk, Robert Ljøner, Tommy Persson, Jan Billa, Peter Bekkengen, Per Gunnar Haugen, Trond Rudberg, Espen Melby, Ronny Bolneset, Leif Harald, (Svein Erik Brenna for Jan Billa i det 55. min), (Ole Repshus for Ronny Bolneset i det 65. min)
23.09.00

Skotterud - Fjelltun, 4 - 1

Skotterud måtte vinne for å være garantert opprykk og klarte det med glans da de knuste Fjelltun og vant hele 4 - 1.

Skotterud åpnet best og styrte kampen fra første spark, Trond Rudberg puttet hjemmelagets første mål i det 13. minutt og Per Gunnar Haugen la på til 2 - 0 femten minutter senere. Ti minutter før pause var årets toppscorer Leif Harald Lindkjølen frempå for sekstende gang og punkterte kampen.

Andre omgang startet der den første slapp og Skotterud skapte mange farlige sjanser uten å ha marginene på sin side. Fra midten av andre omgang kom Fjelltun mer med i kampen og skapte et par gode sjanser før de reduserte i det 73. minutt etter slurv i Skotteruds bakre rekker.

Etter Fjelltuns redusering ble det mer fart i kampen, og begge lag spilte publikumsvennelig fotball. To minutter før full tid kom Skotteruds arbeidsjern Svein Erik Brenna på et raid fra egen banehalvdel og plasserte ballen vakkert og kontrollert bak Fjelltuns keeper.

Bilde: Disenå's Kristian Øksdal må skuffet konstatere at Leif Harald Lindkjølen avgjør kampen til Skotteruds fordel med et klokkerent treff.